početnao namaproizvodipostrojenjevaši upitikontakt

IGM Pješčara Jerovec osnovana je 1967. godine. Bavi se eksploatacijom, proizvodnjom, prodajom mokrog i sušenog pijeska, koji svoju primjenu pronalazi u staklarskoj, ljevačkoj, metalskoj i kemijskoj industriji, građevinarstvu te za izgradnju i sanaciju sportskih terena, igrališta sa prirodnom i umjetnom travom te golf terena.
Od početka rada pa do danas, usporedno s kvalitetnijim načinom eksploatacije pijeska, bilježi stalan postepeni rast uspješnosti svog poslovanja. Unapređenjem tehnološkog procesa linijom za oplemenjivanje, omogućena je znatno veća primjena i kvaliteta samog pijeska, što stvara plodno tlo ka širenju tržišta van granica Hrvatske. S tim ciljevima, poduzeće posjeduje EC certifikat za izvoz pijeska u Europu, a ovlašteni predstavnik ustanove certificirane za izvoz u Europske zemlje, svakih šest mjeseci vrši kontrolu kvalitete proizvoda.

Svake godine pješčara ulaže znatna sredstva u zaštitu okoline. Izrađen je sustav za otprašivanje pijeska, u pogonu je postavljen sustav za orošavanje i polijevanje pijeska, pušten je spremnik vode sa sistemom za orošavanje ulazne deponije, nabavljen čistač za čišćenje kruga i ceste. Napravljena je i izdvojena deponija ulazne sirovine izvan pogona, izgrađen nasip te zasađen čempresima. Svakodnevan životni prostor oplemenjuje se sadnicama ruža i drveća, a sve s ciljem poboljšanja životnih uvjeta i zaštite okoliša. Njegujući kontinuiranu suradnju s lokalnom zajednicom, godišnje se izdvajaju i znatna sredstva za unapređenje kvalitete životne okoline mještanina te doprinosi komunalnim potrebama cjelokupnog lokalnog stanovništva i osnovne područne škole.

Trud u stvaranju, zadržavanju i dosljednosti racionalnog sklada između narušavanja životne okoline upotrebom tehnoloških postrojenja za eksploataciju pijeska i, istodobno, napor da se to narušavanje svede na najmanju moguću – optimalnu mjeru, čini IGM Pješčaru Jerovec jednim od rijetkih koji tome posvećuju pažnju. Iz godine u godinu, implementira takav sustav obostranih važnosti i zahvaljujući tome, postala je jedno od prvih poduzeća koje posjeduje sigurnosno tehnički list te time službeno ovjerava tvrdnju o proizvodnji u skladu s prirodom, koju kontinuirano upražnjava.

design|development COAX
pijesak, kremeni pijesak, lepoglava, pješčara, jerovec, ciglana, cerje, grahovo, cerovlje, građevinarstvo, ljevačka, kemijska, mokri pijesak, sušeni (suhi) pijesak, glina, ec, certifikat, kremen, kremeni, sipina, neseparirani, kvarc, kvarcni, rovni pijesak